Tècniques

Tècniques

Transferència de blastocist

Transferència a l’úter matern de l’embrió després de 5-6 dies de cultiu. Com que està més dies en cultiu, tenim més informació sobre la seva evolució.

Transferència a l’úter matern de l’embrió després de 5-6 dies de cultiu. Com que està més
dies en cultiu, tenim més informació sobre la seva evolució.

Què és el cultiu a blastocist?

El cultiu llarg o cultiu a blastocist consisteix a mantenir els embrions al laboratori fins al dia 5 o 6 de desenvolupament després de la punció fol·licular. Alguns embrions aconsegueixen arribar a un estadi més madur, que s’anomena blastocist. Requereix unes condicions especials de cultiu.

Com es realitza la transferència a blastocist?

En un tractament de fecundació in vitro (FIV), ja sigui amb òvuls propis o de donant, s’extreuen els òvuls i els fecundem al laboratori, amb els espermatozoides de la teva parella o d’un donant de semen. Els embrions resultants es cultiven dins de la nostra incubadora de darrera generació anomenada EmbryoScope fins al dia +5 o +6.

Els embrions que aconsegueixin l’estadi de blastocist podran ser transferits o congelats.

Gràcies a aquesta incubadora, podem observar amb molt de detall, i sense alterar les condicions de cultiu, l’evolució dels teus embrions. A més, t’entregarem la pel·lícula dels teus embrions perquè tinguis un record d’aquest procés.

Cultiu a blastocist

Quins són els avantatges de la transferència d’embrions en estadi de blastocist?

La transferència d’embrions en estadi de blastocist augmenta les taxes d’embaràs respecte de la transferència en estadi de cèl·lules (3 dies de desenvolupament).

Els embrions transferits presenten més capacitat d’implantació a l’úter, perquè són embrions que han demostrat el seu potencial per aconseguir un estat avançat de desenvolupament.

Es redueix en gran manera la possibilitat d’un embaràs gemel·lar perquè implantarem un sol embrió.

En quins casos es recomana?

En qualsevol dona que vulgui realitzar un tractament de fecundació in vitro, bé sigui amb òvuls propis o amb òvuls de donant, procurarem estendre el cultiu dels embrions fins a l’estadi de blastocist. Tot i això, en alguns casos pot no estar especialment indicat.

Cal tenir en compte que no tots els embrions arriben a aconseguir l’estadi de blastocist i que això depèn

de diversos factors (edat de la dona, qualitat del semen, patologies existents, etc.). La decisió d’escurçar o estendre el cultiu es pren, principalment, sota valoració i criteri dels embriòlegs. Els embriòlegs traslladen dia a dia als pacients la informació del desenvolupament embrionari i la presa de decisions en funció de la seva evolució. A FecunMed t’acompanyem durant tot el procés.

Coneix el tractament que s’adapta millor a tu

Si encara no saps quin tipus de tractament es pot adaptar millor a tu,
et donarem tota la informació que necessitis.

Prediagnòstic

A FecunMed seguim al teu costat.

Fes realitat el teu desig de ser mare